ویژگی ها و کاربرد هود سقفی یا کانوپی

ویژگی ها و کاربرد هود سقفی یا کانوپی

نصب هود سقفی یا کانوپی برای رعایت نکات ایمنی و حفظ سلامت و امنیت کارکنان با توجه به کاربری آزمایشگاه است. زیرا هود های آزمایشگاهی در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند که هر کدام کارایی خاص خود را دارند و استفاده از هود آزمایشگاهی در جای مناسب خود می تواند یک گام موثر در رعایت ایمنی و استانداردهای لازم کار در آزمایشگاه باشد.

از هود های آزمایشگاهی اصولا برای مکش بخارات سمی , اسیدی و بدبو ناشی از انواع فعالیت ها و آزمایش هایی که در محیط انجام می شود استفاده می شود. در این میان هود سقفی یا کانوپی نیز نوعی از هود شیمیایی است که کاربردهای زیادی در آزمایشگاه ها و مراکز مختلف تحقیقاتی و … دارد.

لزوم نصب هود سقفی یا کانوپی

همانطور که گفتیم وظیفه اصلی هود آزمایشگاهی این است که بخارات سمی و خطرناک ناشی از انجام فعالیت های مختلف را کنترل نماید و با خروج به موقع آنها از فضای آزمایشگاهی محیطی پاک و بدون خطر برای کاربران فراهم آورد تا آنها بتوانند با آرامش و امنیت کامل به انجام فعالیت های خود بپردازند و بهترین بازدهی را به دست آورند.

نصب هود کانوپی نیز به همین دلیل در آزمایشگاه انجام می شود. نصب هود کانوپی یا سقفی می تواند به خروج سریع گازهای سمی و بخارات بدبو و خورنده کمک نماید و محیط را برای پرسنل آزمایشگاه پاکسازی نماید و همچنین از نمونه های آزمایشگاهی نیز به همین ترتیب محافظت نماید.

نصب هود آزمایشگاهی در هر محیط باید با توجه به نوع فعالیت هایی که در آن محیط انجام می شود صورت گیرد و بهترین مدل هود شیمیایی برای این کار انتخاب شود. از این جهت آشنایی با انواع هود می تواند به کارفرمایان کمک نماید تا انتخاب مناسبی داشته باشند. زیرا این انتخاب روی روند کار و فعالیت آزمایشگاه و دقت اندازه گیریها و نتایج می تواند اثرگذار باشد.

مشخصات هود کانوپی یا سقفی

نصب هود کانوپی در آزمایشگاه در انواع مختلف آن انجام می شود و مدلهای متنوع هود کانوپی یا سقفی طراحی و تولید می شود که برای محیط های مختلف به کار می رود. اما به صورت کلی می توان مشخصات و ویژگی های هودهای کانوپی را به شرح زیر ارائه داد:

  • هودهای سقفی می توانند از جنس های گالوانیزه ، فلزی و استیل تولید شوند .
  • پوشش بدنه این هود ها از رنگ الکترو استاتیک می باشد  و این هود ها ضد اسید بوده و از این رو در برابر خوردگی اسید مقاوم هستند و مخصوص محیط آزمایشگاه می باشند.
  • سیستم لوله کشی این هود ها به صورت پیشرفته طراحی شده و با استفاده از لوله های خرطومی آلومینیومی و لوله اصلی از جنس پلیکا لوله کشی شده است. در این هودها امکان اتصال چندین هود سقفی از طریق اتصال لوله ها وجود دارد و امکان خروج 100% هوا به بیرون توسط این هودها وجود دارد.

هنگام کار با مواد شیمیایی نصب هود سقفی توصیه نمی شود. زیرا این هودها فیوم های مواد را از منطقه تنفسی فرد عبور می دهند. از این رو اگر در آزمایشگاه خود با مواد شیمیایی و فیوم ها کار می کنید بهتر است از مدل هود دیگری استفاده کنید زیرا نصب هود سقفی برای آزمایشگاه شما نمی تواند کارایی لازم را فراهم نماید و خطراتی مثل عدم پاکسازی هوا از فیوم های خطرناک وجود دارد.

مشخصات هود کانوپی یا سقفی

سایر مشخصات هود سقفی یا کانوپی

  • نصب هود کانوپی به صورت استاندارد در ابعاد به طول 1متر و عرض 80 سانتی متر انجام می شود. اما این ابعاد بنا به فضای مورد نظر در آزمایشگاه و به سفارش مشتری قابل تغییر است.
  • اسکلت به کار رفته در نصب هود سقفی از نبشی 3 با پوشش رنگ اپوکسی پلی آمید دو جزئی مقاوم در برابر خوردگی اسید و باز می باشد که مخصوص محیط آزمایشگاهی است.
  • فن آزمایشگاهی به کار رفته در نصب هود کانوپی از فن سانتریفیوژ با موتور با کیفیت بالا و توان مناسب است.
  • نصب هود سقفی در سه سایز کوچک (۴۰×۴۰ سانتیمتر) ، متوسط (۸۰×۸۰ سانتیمتر) و بزرگ (۸۰×۱۲۰ سانتیمتر) امکان پذیر است که به صورت سفارشی بر اساس نیاز کارفرمایان انجام می شود.

موارد مصرف هود سقفی یا کانوپی

با نصب هود سقفی می توان از آن برای مکش بخارات داغ مانند اگزاست گازهای داغ حاصله از شعله دستگاه های اتمیک استفاده نمود. همچنین با استفاده از این هود می توان بخارات خورنده و سمی مانند اگزاست بخارات اسیدی حوضچه های اسید را نیز به خوبی از محیط آزمایشگاه خارج نمود.

نصب هود کانوپی مورد استفاده در مکش گازها و بخارات بدبو مانند بوی بد دستگاه های اتوکلاو نیز می باشد. دیگر ویژگی هود های سقفی طول هایفوتراپی عمر بالای آنهاست که به دلیل استفاده از ورق های مقاوم استنلس استیل می باشد. در این هودها از فن مکنده سانتریفیوژ ضد اسید استفاده می شود.

.